Sponsorizări și donații în natură

 

Firmele si companiile pot susține copiii care aleg să facă sport, direcționând până la 20% din impozitul pe profit către ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB

 

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p):
"Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ urmatoarele condiţii:
-Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
-Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”

 

Cum se realizează această operațiune concret?

Firma/Societatea care dorește să facă acest gest încheie un contract de sponsorizare cu ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB până pe data de 25 octombrie 2018 (pentru trimestrul al III-lea), respectiv până pe data de 25 martie 2019 (pentru sfarsitul de an). 
Un exemplu concret de calcul :
Presupunem ca o Firmă inregistrează:
Venituri Totale = 300.000 lei
Cheltuieli Totale = 240.000 lei
Mai ramâne un Profit brut de = 60.000 lei
Impozitul (16% conform legii) aferent acestui profit va fi:
60.000*16% = 9.600 lei
0,3% din CA (0,3%*300.000) = 900 lei
20% din imp (20%*9.600) = 1.920 lei

In acest caz, Firma va sponsoriza Asociația Club Sportiv Flamingo Volleyball Club cu suma de 900 lei (se va alege suma mai mică din cele doua limite, care să reprezinte sponsorizarea ce poate fi acordată beneficiind de facilitățile fiscale asigurate de lege).
Daca luăm exemplul de mai sus, impozitul pe profit ce rămâne de plătit la stat va fi:  
Impozit pe profit – sponsorizarea = 9.600 – 900 (sponsorizarea) = 8.700 lei
Cazul 1: Firma alege să sponsorizeze Asociația Club Sportiv Flamingo Volleyball Club si va avea un profit net de: 60.000 (Profit brut) - 8.700 (impozit pe profit) – 900 (sponsorizare) = 50.400 (profit net)
Cazul 2: Firma alege sa NU sponsorizeze și va avea un profit net de:
60.000 (Profit brut) – 9.600 (impozit pe profit) = 50.400 (profit net)
Profitul net va fi același în ambele cazuri, cu mențiunea că: dacă alege să nu acorde sponsorizare, suma echivalentă impozitului pe profit va fi virată în totalitate statului, iar dacă alege să sponsorizeze, va trimite o parte de bani în contul statului (80%) și o parte în contul Asociatiei Club Sportiv Flamingo Volleyball Club (20%).

Descarcati Contractul de Sponsorizare

Vă stăm la dispoziție pentru orice informație suplimentară legată de această facilitate la tel: 0741512631 si e-mail office@flamingovolei.ro

 

DIRECTIONATI 2% din Impozitul pe Profit

 

Către Asociația Club Sportiv Flamingo Volleyball Club

asigurând astfel condiții mai bune de practicare a sportului pentru dumneavoastră sau copiii dumneavoastră .

Practicarea sportului este un lucru esențial pentru societate, în special pentru copii și tineri. Are doua consecințe importante: dezvoltă armonios corpul și spiritul  și face ca preocupările și valorile fiecăruia să fie direcționate în sensuri benefice.

 

Nu vă costă nimic!

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație), conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal.

Practic în acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți sa fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!

Puteți astfel decide către cine merg 2% din impozitele dvs. in loc să lăsați Statul să hotărască!

 

Ce trebuie să faceți?

Direcționarea a 2% din impozitul dvs. este o opțiune și nu o obligație. Nici o autoritate a statului, nici o organizație sau angajatorul dvs. nu vă pot obliga să faceți acest lucru.

Dacă doriți ca prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariile din anul 2018, să sprijiniți activitatea noastră, completați și depuneți, până la data de 25 MAI 2019, formularul 230 (în cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (dacă ați avut și alte venituri în afara salariului), astfel:

Pasul 1 din 3.  Aveți nevoie de următoarele informații:

 Numele organizației

ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB

 Codul de identificare fiscală (codul fiscal)

36558386

 Contul organizației în format IBAN

Cont lei: RO26BTRLRONCRT0361149201

Pasul 2 din 3. Completați datele pe declarație în funcție de sursa dvs. de venit (completați cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE:230 sau 200! ATENTIE: Formularul se completează de mână, in doua exemplare, din care unul rămâne la contribuabil):

a) dacă aveți venituri din salarii:

    completați Declaratia 230 , punctul III, subpunctul 2,

Susținerea unei entități nonprofit/unitati de cult" cu

ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB

Cod Inregistrare Fiscala : 36558386

Cont : RO26BTRLRONCRT0361149201

Nu vă faceți probleme dacă atunci nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată.

b) dacă aveți venituri din alte surse  completați Declarația 200 , punctul III, subpunctul 2, Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult" cu

ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB

Cod Inregistrare Fiscala :36558386

Cont : RO26BTRLRONCRT0361149201

Cei care obțin pe lângă salarii și alte venituri, vor completa formularul 200 - Declarație specială privind veniturile realizate în anul 2016 , la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III, Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Pasul 3 din 3. Trimiteți prin poștă declarațiile, administrației financiare de la domiciliul dvs,  ca scrisoare recomandată (confirmare de primire) sau depuneți-o chiar dvs DIRECT la registratura organului fiscal .

Termenul limita este 25 Martie 2019!

Formularul se completeaza in doua exemplare:

- Originalul se depune la:

- organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania.

- organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.


- Copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.
 

Daca doriti, ASOCIATIA CLUB SPORTIV FLAMINGO VOLLEYBALL CLUB poate sa indeplineasca acest pas pentru dumneavoastra.

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.!

Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Ce nu este prevederea 2%?

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie!

Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata.Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%.Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!

Donații în natură

„Asociația Club Sportiv Flamingo Volleyball Club este un beneficiar al programului Google Ad Grants. Programul Google Ad Grants susține organizațiile nonprofit înregistrate, care împărtășesc filosofia Google cu privire la serviciile aduse comunității, pentru a ajuta lumea în domenii precum știința și tehnologia, educația, sănătatea publică la nivel mondial, mediul înconjurător, promovarea tinerilor și arta. Google Ad Grants este un program de publicitate în natură, care oferă publicitate gratuită online unor organizații nonprofit prin Google AdWords.”