INSCRIERI VOLEI Volei

IMPORTANTA SPORTULUI IN RANDUL COPIILOR

 

Sportul si miscarea in general sunt activitati recomandate in general oricarei persoane, indiferent de varsta. Insa una dintre categoriile pentru care ar trebui sa prezinte interes maxim o reprezinta copiii. Sportul imbunatateste calitatea vietii acestora si ii disciplineaza inca de la varste fragede.

Probabil cel mai important argument in favoarea practicarii unui sport il reprezinta distractia. E amuzant, ocupa timpul si ofera subiecte de discutie si dezbatere. In plus, copilul isi formeaza un grup de prieteni cu interese si valori comune, grup care va evolua si se va inchega din ce in ce mai tare odata cu trecerea timpului.

Un alt efect pozitiv pe care il are asupra copiilor este acela ce reduce sansele ca acestia sa dezvolte obiceiuri periculoase, precum fumatul sau consumul de alcool. Un copil educat de mic in spiritul sportiv va intelege mult mai usor ca aceste vicii nu doar scad performantele atletice, ci chiar pun in pericol viata.

De asemenea, copiii ce practica sporturi inteleg mult mai usor ce inseamna sa castigi sau sa pierzi si faptul ca pentru a castiga va trebui sa muncesti din greu alaturi de membrii echipei. De aceea, mai tarziu in viata, se vor integra mult mai usor si vor face tot posibilul pentru a fi cei mai buni.

Sportul dezvolta capacitatile mentale, gandirea strategica si cea matematica. De exemplu, in timpul unui meci de volei, copilul va fi nevoit sa decida intr-o fractiune de secunda cum va juca mingea care se indreapta spre el, cui va trebui sa paseze sau cum sa trimita eficient mingea in terenul advers pentru a castiga punctul. Matematica de baza o va folosi pentru a tine scorul.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile practicarii sportului in randul copiilor. Avantajele sunt multe, insa este important de tinut minte ca un copil sportiv va deveni, cel mai probabil, un adult sportiv.