Sportul educă mintea și modelează corpul

26 Aug 2018
Sportul educă mintea și modelează corpul

Avem parte de numeroase opțiuni în ceeea ce privește îndrumarea tinerei generații către sport. Sunt înființate anual numeroase cluburi sportive, fie ele de stat sau private, cu o multitudine de ramuri sportive. In aceste cluburi, cei mici pot începe să învețe ce înseamnă mișcarea și să descopere, sub îndrumare profesionistă, chemarea către un anumit sport sau pur și simplu să se miște și să se distreze alături de alți copii. Este important ca cei mici să învețe ce înseamnă să lucrezi în echipă și să-și dezvolte capacitatea de a relaționa cu cei din jur. Si da, sportul este o unealtă extraordinară în dezvoltarea socială a copiilor noștri prin intermediul colectivității și a disciplinei pe care o impune. Este incredibil cum participarea și câștigarea unor simple jocuri poate dezvolta încrederea de sine și să ne facă să realizăm lucruri pe care nu le credeam posibile.

Sportul, fie de performanță, fie practicat ocazional, împreuna cu părintii, frații sau prietenii, aduce numeroase beneficii. Sportul ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne autodepăsim, să ne educăm emoțiile, să luam decizii, chiar și presați de timp, să învățăm să devenim competitivi, să socializăm cu ceilalți, să dobândim comportamente pozitive și să avem aspirații înalte.

Fiecare sportiv a început să practice sportul pentru a se distra sau pentru a se juca și doar ulterior și-a dezvoltat aptitudinile, mergând către marea performanță, performanță care este de fapt tot o joacă, dar cu reguli, în care regăsești tot ceea ce făceai cu drag, atunci când erai copil și care ți-a adus atâtea satisfacții, joacă pe care ai perfecționat-o prin multă muncă și printr-o atitudine corespunzătoare. Orice copil iubește joaca și tocmai de aceea este important să le oferiți șansa de a se bucura de joacă prin mișcare.